Huize Tocama

27 februari 2022

We zijn gestart met een nieuw project! De restauratie van Huize Tocama. Een eeuwenoude herenboerderij met een monumentale status. De boerderij ligt tegenover museum Menkemaborg in Uithuizen, op een prachtige plek.

De beheerders van de Menkemaborg liepen de afgelopen jaren tegen beperkingen aan. Grote groepen konden er moeilijk terecht en was er ook geen plaats voor grootschalige exposities. De schuur van de Huize Tocama wordt daarom verbouwd tot horecavoorziening voor grote groepen. In het voorhuis en in een deel van de schuur worden 20 hotelkamers gerealiseerd. 

Bijzonder is dat dit project een maatschappelijke combinatie krijgt. Een samenwerking met AOC Terra, Noorderpoort college en WerkPro biedt straks ruimte voor leer/werk trajecten en ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

De boerderij ligt in het aardbevingsgebied en moet daarom versterkt worden. Op dit moment wordt de bestaande toestand getekend en opgemeten. Op basis daarvan gaan wij aan de slag met het nieuwe ontwerp.

Meer informatie volgt, dus stay tuned!