Nieuwbouw Alescon komt van de grond!

01 december 2014

Kortgeleden is officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe productielocatie van Alescon in Assen. Alescon is een door zes Drentse gemeentes ondersteunde sociale werkvoorziening.

Architect Reinier Gerritsma van Sax Architecten heeft in de afgelopen vijf jaar de plannen voor de nieuwbouw vormgegeven en tot in detail uitgewerkt. Het nieuwe complex vervangt de verouderde werkplaatsen van Alescon. Op de plaats waar tot begin dit jaar het oude productiegebouw stond, aan de W.A. Scholtenstraat en J.C. van Markenstraat, ligt nu een immense kale vlakte. Daarop werden door de zes wethouders en de directie en medewerkers van Alescon, de hoeken van het nieuw te bouwen complex met vlaggenstokken gemarkeerd.

Het nieuwe gebouw bestaat uit een grote productiehal van circa  5.000 m2 met een bijbehorende kantoorvleugel van circa 1.500 m2. Daarin is ook een groot bedrijfsrestaurant voor medewerkers opgenomen. Het bouwteam, dat bestaat uit Bouwbedrijf Nimberg,  installatiebedrijf BAM Techniek en Alescons eigen bouwbedrijf Alreno, is nu samen met de betrokken adviseurs druk bezig met de werkvoorbereiding. In januari 2015 worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar.

In het voorjaar van 2016 zal de nieuwbouw worden opgeleverd. Mooi om het plan na zoveel voorbereiding dan ook echt van de grond te zien komen!