Basisschool De Weidebloem Hoogeveen

Een school met een hart. De bestaande patio van Basisschool De Weidebloem in Hoogeveen is in het ontwerp van Sax Architecten omgetoverd tot een nieuwe centrale ruimte voor de school, met daarin gebruiksmogelijkheden als een leerplein en een bibliotheek. De ruimte wordt tevens benut voor presentaties en vieringen. Sax Architecten verkreeg de opdracht voor de renovatie van de school van de Vereniging voor Primair Christelijk Onderwijs in Hoogeveen (PricoH), samen met Bouwbedrijf Hilberink uit Nieuw Balinge en Installatiebedrijf Ten Kate uit Hoogeveen. Voor een andere PricoH-basisschool, Het Kofschip in Hoogeveen, werd door hetzelfde team een renovatieplan ontworpen en uitgevoerd –  mooi om het vertrouwen nogmaals te krijgen na gekozen te zijn uit drie aanbieders. De periode van de herfstvakantie is benut om de buitenkozijnen te vervangen. Inmiddels wordt ook het interieur van de school aangepakt: van een school met een onbestemd interieur met overwegend schoonmetselwerk naar een school met een frisse uitstraling en zachte kleuren. De complete renovatie is eind 2016 klaar.