Polyganics op de Zernike Campus Groningen

Zernike Campus Groningen is een smeltkroes van kenniscentra en bedrijven. Sax Architecten ontwerpt, in samenwerking met Ingenieursbureau Dijkhuis en Deerns Installatieadviseur, het nieuwe pand van Polyganics. Polyganics is een innovatief bedrijf op het gebied van medische technologie. De ruimten in het nieuwe gebouw bestaan uit een kantoorgedeelte, een onderzoeks-, test- en meetlaboratorium, een productiegedeelte voor halffabrikaten en eindproducten én overige gebruiksruimten. Sax Architecten ontwerpt zowel het gebouw als het interieur.

Het interieurontwerp is gemaakt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Het architectonische concept is doorgezet in het interieur zodat het aanvoelt als één geheel. De witte horizontale banden van het exterieur zijn nog steeds zichtbaar in het interieur. Tussen deze horizontale banden wisselen gesloten wanden af met transparante puien.
Het interieur kent een open karakter en straalt rust uit. De wanden, bekleed met houten latten, brengen warmte door het gehele interieur, waarnaast de lounge eilanden zorgen voor een speelse ‘finishing touch’. Door naast de lattenwanden de lounge eilanden uit te voeren in blauw-groene tinten ontstaat er een warm-koud contrast. Op deze manier is er een aangenaam balans ontstaan in kleur, vorm en materiaal.

Momenteel werken er 53 professionals bij Polyganics, na 2025 zijn dat er 100-150. Daarvoor is na afronding van ontwerp en bouw 6000 m2 bruto vloer oppervlak beschikbaar. Een machtig mooi project. Een enthousiaste opdrachtgever en een superfijne samenwerking. Mooier wordt het niet!