Woonhuis Assen

De bewoners van deze in de zeventiger jaren gebouwde villa in Assen wilden graag een versie 2.0 van hun huis. Sax Architecten nam deze opdracht met veel plezier aan. De uitgangspunten waren helder: minder gedateerd, meer wooncomfort, meer verbinding tussen de leefruimte binnen en de tuin en het landschap buiten. Om dit te bereiken stelden we een aantal ingrepen in de plattegrond voor. We verplaatsten een binnenwand, vergrootten een bestaand raam in de zithoek en voegden een tuinkamer toe. Alsof je een gerecht op smaak brengt: een gewijzigde plattegrond, een zorgvuldige materiaalkeus en een nieuwe inrichting waren precies de ingrediënten die nodig waren om het huis weer tot een lekker thuis te maken.
Last but not least: Marije Maat van Studio Anderlicht verzorgde het lichtplan.