Sax Architecten feliciteert!

19 april 2016

Sax Architecten gaat van tijd tot tijd enthousiast – en vaak succesvol – in op de vraag om via een samenwerkingsverband aan een competitie deel te nemen. Zo ook toen Woningbouwcorporatie Actium aan vier aannemingsbedrijven vroeg om een planvoorstel in te dienen voor de renovatie van 102 woningen in de wijk De Lariks in Assen.
Van Wijnen Onderhoud en Beheer, met regionaal vestigingen in Gorredijk en Groningen, vroeg Sax Architecten hen te ondersteunen in de esthetische kanten van het renovatieplan. In een breed samengesteld team is er de afgelopen weken hard gewerkt aan een passend plan en de presentatie daarvan (zie foto). De vier aannemers werd gevraagd een compleet plan in te dienen voor de aanpak van deze renovatie van woningen uit begin jaren ’60, zodanig dat ze weer tenminste 25 jaar meekunnen: verbetering van het energielabel en een Meerjarig Onderhoudsplan (MJOP) waren deel van de uitvraag. Actium hanteerde voor de aanbestedingsprocedure voor het eerst de Soft Selection Methodology, een methode waarin ruimte is voor meer subjectieve criteria. Ook werden er bewoners betrokken in de beoordeling van de ingediende plannen.
Aannemingsbedrijf Paas uit Nieuw Buinen sleepte samen met collega Harry Nanninga van HJK Architecten uit Groningen de opdracht in de wacht. De mannen van Sax Architecten feliciteren hen daarmee van harte!