Maak kennis met Lisa!

28 maart 2022

Maak kennis met Lisa Muyeti, onze stagiaire. Ze volgt de opleiding ‘international creative business developer’ aan het Cibap in Zwolle. Sinds 7 februari vind je haar bij ons op de werkvloer. Hoe ze het vindt bij ons? Dat vertelt ze zelf:

“Ik kwam Sax Architecten tegen in m’n zoektocht naar een architectenbureau. Ik wilde heel graag specifiek bij een architect stagelopen, omdat ik door projecten op school heb ontdekt dat ik ruimtelijk vormgeven, vooral het bedenken van een gebouw/huis, erg leuk vindt. Eerst dacht ik dat architectenbureaus zich alleen bezighouden met gebouwen maar dat bleek niet het geval, wat een leuke verrassing was want zo kan ik nog meer leren.

Waarom ik specifiek voor Sax heb gekozen? De website en sfeer sprak me aan. Grappige teksten als ‘saxy’, dat is toch leuk?! Lekker laagdrempelig daar hou ik wel van. Daarnaast had ik toevallig een aantal projecten gezien die me aanspraken. Het project aan de Vismarkt in Groningen bijvoorbeeld. Ik heb er zelf voor gezorgd dat, specifiek voor mijn opleiding, SAX een goedgekeurd stagebedrijf werd. Ik diende van alles in en er kwam iemand langs voor een beoordeling, die was helemaal goed. Toen kon ik aan de slag!

Op dit moment werk ik samen met collega’s aan het ontwerpen van een privacy- en overlegzitje voor op kantoor. Een meubelmaker die veel met ons samenwerkt gaf aan dat de vraag hiernaar groot is. Vooral naar betaalbare modellen. Ik vond het wel spannend, want ik heb het nooit eerder een meubel gemaakt. Maar tot nu toe gaat het supergoed. We zitten in de schetsfase en straks gaan we er verder mee aan de slag. Ik ben zelf erg benieuwd naar het eindresultaat! Na deze stage moet ik nog 2 stages lopen. Eén daarvan hoop ik in het buitenland te doen. Maar tot de zomer zit ik bij Sax nog goed op m’n plek!”