Noord-Nederlandse Golf & Country Club

11 september 2023

FORE!
Die zag je niet aankomen hè?

Bijna 70 jaar geleden werd dit prachtige gebouw in gebruik genomen als het clubhuis van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.

Maar ik neem je eerst nog even mee, een stukje verder de geschiedenis in. Deze groene, glooiende velden stonden vroeger vol heide. Op die manier was het een soort natuurlijke grens om ongewenste indringers tegen te houden. Totdat in 1816 Johan Coenraad van Hasselt de grond in de smiezen krijgt en ermee aan de slag gaat. Je snapt vast wel waarom:
Het Landgoed de Poll, bestaande in Heerenbehuizing met ruime schuuren, koestalling benevens koetshuis en paardestallen en een afzonderlijk schuurtje voorts lanen, singels, boomgaard, gazon, kersegaard, tuinen, appelhof, bouw-, weide en hooiland en dennebosch tesamen groot vierentwintig bunders tweeënveertig vierkante roed en zesentwintig vierkante ellen.’

Fast forward naar 1913: in dat jaar laat een rijke bankier op het landgoed een prachtige villa bouwen. Een chique voordeur, gepleisterde muren, ramen met bijpassende luiken én natuurlijk een adembenemend uitzicht over de Drentsche Aa.

In 1954 is het dan zover: op Landgoed de Poll wordt de Noord-Nederlandse Golf & Country Club geopend. De villa wordt vanaf dat moment gebruikt als clubhuis voor alle leden. ‍

Hoe mooi is het dat wij in 2023 nog een stukje aan die geschiedenis mogen toevoegen?
Wij zijn sinds deze week aan de slag met de verbouwing en renovatie van het clubhuis. De sloopwerkzaamheden zijn gestart, waarna we dit gebouw natuurlijk weer in ere zullen herstellen.
Dat doen we niet alleen: we werken samen met Bouwbedrijf Jurriëns Noord, het installatiewerk wordt gedaan door D&W Elektrotechniek en Velgsib Installatietechniek. 

Samen, in de regio, als een team. Want alleen samen kom je tot een hole-in-one, toch?