Simon van Hasseltschool Groningen

Sax Architecten is betrokken bij de renovatie van de Simon van Hasseltschool in de Oosterparkwijk in Groningen. In dit Rijksmonument, dat lange tijd werd gebruikt als school, neemt binnenkort het lokale WIJ-team zijn intrek. Een WIJ-team is een sociaal wijkteam dat bestaat uit het zorgloket, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Stip. De architecten van Sax bogen zich over het herontwerp van de inrichting van het gebouw, ten behoeve van de nieuwe gebruikers. Daarbij werd gekeken in hoeverre authentieke elementen konden worden behouden danwel teruggebracht. De monumentwaarde van het gebouw is groot. Zo herbergt het een wandschildering uit 1953 van Jan van der Zee, een kunstschilder van kunstenaarscollectief De Ploeg. Ook de architectonische waarde van het gebouw mag er zijn.
Een eervolle opdracht waar Sax Architecten met veel trots en plezier aan werkt. De bouwbegeleiding is in handen van Trots. Sax Architecten en Trots werkten al eerder samen ten behoeve van de huisvesting van WIJ-teams in Groningen.